Skip to content

Let op! Frauduleuze Chinese verkoopmethode van domeinnamen

Er is weer een nieuwe vorm van fraude opgedoken. Deze fraudeurs benaderen u per email met de waarschuwing dat een commerciële partij een identieke dan wel sterk soortgelijke domeinnaam bij hen heeft aangevraagd. Zij bieden u de mogelijkheid op eerste koop, aangezien u de houder bent van het merk of de handelsnaam en doen het voorkomen alsof ze u een dienst bewijzen. U kunt de domeinnaam echter alleen voor een periode van minimaal 10 jaar vastleggen voor ongeveer € 300,-. Ga raden u af hierop in te gaan. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Ze veranderen voortdurend van naam en website. De volgende handelsnamen en domeinnamen zijn momenteel bij ons bekend: TMEU.ORG / IP DNS /  IPDNS / IP-DNS / I.P.DNS / Intellectual Property Management Group / I.P.M.G. / I.P. Merk & Domeinregistratie / TIPO / T.I.P.O / Trademark and Intellectual Property Office / www.ip-beheer.nl / www.registratie-beheer.com/ ​www.ip-dns.nl /  www.trademark-office.org. 

Het gaat waarschijnlijk telkens om hetzelfde bedrijf. U kunt de fraude melden bij http://www.fraudemeldpunt.nl.

Voorbeeld van een fraude mail:

Vraag het ons

Wij vinden niets leuker dan te horen wat je plannen zijn, welke merknaam of product je hebt bedacht en om je verder te helpen met duidelijke adviezen en een actieplan. Of heb je een conflict? Dan helpen we je ook graag. Bel of mail ons vrijblijvend voor overleg.

Neem contact op
Back To Top