Skip to content

Wat we doen

Juridische bescherming en verdediging van merken en designs

Wij geloven dat een merkenportefeuille de groeiambities van de klant moet ondersteunen. Juridisch sterke merken geven bedrijven de vrijheid om te ondernemen.

Door te onderzoeken of een merk wel beschikbaar en onderscheidend is, helpen we risico’s te beperken en eventuele juridische obstakels op te lossen.

rise-home-beeld-3

We luisteren goed naar jouw plannen en ambities, zodat we een passende merkregistratie kunnen verzorgen.

Met modelregistraties helpen we je de vormgeving van je product te beschermen.

Daarnaast behandelen we op een doelgerichte en creatieve manier opposities en conflicten over merken, modellen, handelsnamen en domeinnamen.

Een merk is een onderscheidingsteken voor producten of diensten. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld woorden, logo’s, vormen en zelfs muziekstukken. Basisvoorwaarde voor een teken om als merk te kunnen dienen, is onderscheidend vermogen.

Door merkonderzoek krijg je inzicht in het eventuele bestaan van oudere merken die een risico vormen voor het gebruik en de registratie van je merk. Je kunt dan in een vroeg stadium bijsturen.

Door merkbewaking informeren we je in een vroeg stadium over het bestaan van mogelijk inbreukmakende merken. Dat stelt je in staat tijdig actie te nemen, zoals het indienen van oppositie.

Met een modelregistratie kan het design van een product worden beschermd voor zover dat nieuw en “eigen” is. Net als bij merken, regel je modelbescherming per land of regio.

Als merkhouder krijg je soms te maken met andere partijen. Je wordt bijvoorbeeld aangesproken, omdat je inbreuk zou maken op het merk van een ander, of jij bent van mening dat een ander inbreuk maakt op jouw rechten.

Back To Top