skip to Main Content

De huidige stand van zaken inzake Brexit

De meest recente deadline voor ‘Brexit day’ is 31 januari 2020. Mocht er eerder een deal komen dan zal de Brexit plaatsvinden op de 1e dag van de volgende maand.

Voor nu geldt het volgende scenario bij ‘Brexit day’ gepland op 31 januari 2020:

Geregistreerde EU merken blijven tot ‘Brexit day’ geldig in de UK. Direct na ‘Brexit Day’ wordt het EU merk in de UK automatisch omgezet naar een Britse registratie.

Je verkrijgt dan in de UK een nationaal Brits-merkrecht, dat identiek is aan het Europese recht. Het EU-merk is vanaf dat moment niet meer geldig in de UK.

Als de merkaanvraag van een EU merk niet voor ‘Brexit Day’ is afgerond, dan valt de UK buiten de EU bescherming. Voor EU merken die wel al voor die datum zijn ingediend, kan nog binnen 9 maanden (dus vóór 31 juli oktober 2020) een nationaal Brits merk worden aangevraagd waarbij je de aanvraagdatum van het bestaande EU merk kunt behouden. Voor alle EU merken die na ‘Brexit Day’ worden ingediend geldt, dat er bij belang in de UK, een aparte Britse merkaanvraag zal moeten worden ingediend.

Bovenstaande geldt ook voor geregistreerde Gemeenschapsmodellen.

Het Britse merkenbureau zal het in ieder geval een stuk drukker krijgen na de Brexit.

De kosten voor het verkrijgen van dezelfde merkbescherming, gaan hiermee natuurlijk omhoog, ook al lijken die vooralsnog mee te vallen.

  • De omzetting van geregistreerde EU merken is kosteloos, maar voor de vernieuwing zullen wel taksen moeten worden betaald.
  • De taksen zijn op dit moment  £ 200 voor de eerste klasse en £ 50 voor elke volgende klasse.
  • Ons tarief voor de vernieuwing zal ongeveer € 435 voor de eerste klasse zijn, en € 79 voor elke volgende klasse.
  • Het tarief voor de omzetting van EU merkaanvragen naar een nationaal UK merk zal naar verwachting niet hoog zijn.
  • Voor het indienen van een nationaal Brits merk zijn de officiële taksen op dit moment £ 170 voor de eerste klasse en £ 50 voor elke volgende klasse.
  • Ons tarief voor het indienen van een nationaal Brits merk zal ongeveer € 530 voor de eerste klasse en € 95 voor elke volgende klasse bedragen.

Binnenkort zullen wij een mailing versturen met nadere info en mogelijke acties voor behoud van je merkrechten in de UK.

Deel dit bericht

Vraag het ons

Wij vinden niets leuker dan te horen wat je plannen zijn, welke merknaam of product je hebt bedacht en om je verder te helpen met duidelijke adviezen en een actieplan. Of heb je een conflict? Dan helpen we je ook graag. Bel of mail ons vrijblijvend voor overleg.

Neem contact op
Back To Top

Verhuisbericht

Sinds 3 februari zijn we gevestigd op een prachtige historische locatie aan het Spaarne. Ons nieuwe bezoekadres is Spaarne 35 ZW, 2011 CD HAARLEM. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom voor een kop koffie!