Skip to content

Ontvang € 1.000 subsidie voor merkregistratie

Rise helpt je bij het aanvragen van subsidie!

De EU heeft voor de derde keer een SME fonds ter beschikking gesteld voor MKB bedrijven. Daarmee krijgen MKB bedrijven tot € 1000 vergoed van de kosten voor merk- en modelregistraties.

Vanaf 22 januari 2024 kunnen Europese MKB bedrijven weer een beroep doen op de subsidie, die kan worden gebruikt om merken en modellen te onderzoeken en te registreren.

De EU benadrukt daarmee nogmaals het nut van de bescherming van Intellectuele Eigendomsrechten door ondernemingen. Elk MKB bedrijf dat is gevestigd in de EU, kan eenmalig een beroep doen op het fonds en daarmee een deel van de registratiekosten terugkrijgen.

Het fonds is vooralsnog de komende 6 maanden beschikbaar. Maar als het budget eerder op is, zal de subsidiemogelijkheid komen te vervallen. Wacht dus niet te lang met het aanvragen van de subsidie!

Wij helpen onze klanten bij het indienen van de subsidieaanvraag. Jij hoeft alleen de gevraagde gegevens aan te leveren en wij doen de rest.

Benodigde documenten:

 1. Een volledig ingevulde en ondertekende volmacht. Download hier
 2. Het BTW nummer en eventueel het bewijs ervan
 3. Een bankverklaring of een kopie van een bankafschrift waarop de bedrijfsnaam, IBAN en BIC code staan.

De documenten en gegevens kun je via dit formulier aanleveren:

  Naam*

  E-mailadres*

  Bestanden*


  Als alles klopt, wordt de aanvraag beoordeeld en ontvangen we binnen een maand de toekenning in de vorm van een voucher. Daarmee kun je 75% van de officiële taksen van de ingediende merken en/of modellen vergoed krijgen, tot een maximum van € 1.000.

  De voucher kan voor meerdere aanvragen worden gebruikt. Het betalingsverzoek van de voucher dienen we in na de aanvraag van jouw merk- of modelaanvraag. De uitbetaling daarvan vindt direct plaats op jouw bankrekening.

  Let op:

  • Alleen voor MKB bedrijven.
  • Zorg dat alles gegevens kloppen: Om fraude te voorkomen is de beoordeling van de gegevens heel strikt.
  • Eenmalig: Een onderneming komt maar één keer in aanmerking voor de subsidie.
  • Niet overdraagbaar: De voucher moet op naam staan van de aanvrager en kan niet worden gewijzigd.
  • Beperkte geldigheid: De voucher is 2 maanden na de toekenning geldig. Deze periode kan eenmaal worden verlengd tot maximaal 4 maanden.
  • Alleen voor nieuwe aanvragen: Voor een beroep op de voucher moet de subsidieaanvraag zijn toegekend, voordat de merk-of modelaanvraag kan worden ingediend.
  • Het merk of model hoeft nog niet vast te staan bij het indienen van de subsidie aanvraag.

  Als je plannen hebt binnenkort een merk in te dienen of Internationaal uit te breiden, dan is dit een goed moment om de subsidieaanvraag door ons in gang te laten zetten.

  Meer informatie over het SME fund vind je hier euipo.europa.eu

  Vraag het ons

  Wij vinden niets leuker dan te horen wat je plannen zijn, welke merknaam of product je hebt bedacht en om je verder te helpen met duidelijke adviezen en een actieplan. Of heb je een conflict? Dan helpen we je ook graag. Bel of mail ons vrijblijvend voor overleg.

  Neem contact op
  Back To Top